TUZLARIJE - BILTEN TK

29.04.2016.
Otvoren luksuzni hotel ˝President˝ u Malinama
Tuzlarije


Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić otvorio je jučer u Industrijskoj zoni Maline kod Živinica luksuzni hotel je sa 5 zvjezdica. Kako je istakla izvršna direktorica za finansije firme Vega-Mix Samra Omić-Zoletić, otvaranje hotela je posljednji u nizu poslovnih uspjeha kompanije Vega-Mix, koja je počela prije 20 godina sa pet radnika da bi danas ovdje, nakon otvaranja Hotela President, radilo oko 70 radnika.

Tuzlarije


- Za uspješan rad firma je više puta nagrađivana, a za začin VEGAMIX, kao potvrdu kvalitete i izvrsnosti proizvoda dobitnik je 13 zlatnih medalja za kvalitet sa domaćih i stranih sajmova, rekla je direktorica Omić-Zoletić i dodaje da je u Hotelu President zaposleno 28 radnika. Sam Hotel Presidnt započeli smo graditi prije 4 godine, uz investiciju od 5 miliona KM, od čega je 60% vlastito učešće, a ostalo su kreditna sredstva. Hotel je na izvanrednoj lokaciji, udaljen je od Živinica 5 km, a od Tuzle 10 km. Raspolaže sa 14 dvokrevetnih soba i jednim apartmanom, ima internet, klimatizaciju wellness centar, restoran sa 130 mjesta, salu za konferencije i seminare, vrhunsku kuhinju i ostale sadržaje.

Tuzlarije


Premijer Kantona Bego Gutić je čestitao porodici Omić na velikom poslovnom poduhvatu i ujedno poklonu građanima BiH.

- Očekujem da ovaj poduhvat, gradnja ovako značajnog ugostiteljsko turističkog objekta, bude motiv i podstrek i drugim poduzetnicima u ostvarivanju sličnih ideja, a Vlada TK uvijek će biti podrška takvim projektima. Čestitam i načelnicima općina Živinice i Tuzla-Aljiću i Imamoviću, s obzirom da ovaj Hotel podjednako pripada i jednoj i drugoj lokalnoj zajednici, u šali je prokomentarisao premijer Gutić imajući u vidu da se hotel nalazi blizu linije koja dijeli nadležnosti ove dvije jedinice lokalne samouprave.

Tuzlarije


Veliki broj posjetilaca bio je oduševljen ovim savremenim ugostiteljsko turističkim objektom, kakav je odavno nedostajao ovom kraju.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK