TUZLARIJE - BILTEN TK

01.12.2008.
Prijem za delegacije Slobode i Zvijezde


Premijer i predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Enes Mujić i Amir Fazlić i ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirzeta Hadžić-Suljkić susreli su se danas sa delegacijama fudbalskih klubova Sloboda Tuzla i Zvijezda Gradačac. Delegacije su predvodili predsjednik UO Slobode Salih Šabović i član Uprave NK Zvijezda Husein Topčagić.



Gosti su istakli da su ova dva kluba u relativno kratkom periodu postigli izuzetno dobre rezultate i trenutno su jedina dva premijerligaša iz Tuzlanskog kantona.

- Dobra organizacija polučila je ove rezultate, ali za njihovo održavanje i ostvarenje ambicioznih planova neophodna je značajnija podrška svih nivoa vlasti u Federaciji BiH, istakao je gospodin Šahović.

Istaknuto je da uprava i igrači Slobode i Zvijezde u 2009. godini očekuju značajniju finansijsku podršku iz Budžeta Tuzlanskog kantona, kao i podršku rekonstrukciji odnosno izgradnji stadiona u Tuzli i u Gradačcu.

Premijer Mujić je uputio čestitke igračima i upravama ova dva kluba na izuzetno dobrim rezultatima, zahvaljujući kojima je u ovoj godini značajno promovisan i sport ali i Tuzlanski kanton.

- Iz Budžeta Tuzlanskog kantona iz godine u godinu mi povećavamo sredstva namijenjena za sport, ali to nažalost još uvijek nije ni blizu iznosa koji bismo željeli izdvajati i koji našim klubovima, poput ova dva premijerligaša, treba. Nažalost, neravnopravna raspodjela javnih prihoda u Federaciji BiH osjeti se i u ovom segmentu i taj problem će sasvim je izvjesno biti izražen i naredne godine.
Mi trenutno pripremamo Budžet Tuzlanskog kantona za 2009. godinu i učinit ćemo maksimalne napore kako bismo pozitivno odgovorili na zahtjeve i potrebe koje smo danas čuli
, istakao je premijer Mujić.

Predsjednik Fazlić i ministrica Hadžić-Suljkić također su izrazili podršku radu fudbalskih klubova Sloboda i Zvijezda. Pozdravljena je izuzetno dobra saradnja i razumijevanje među igračima i upravama ova dva kluba i iskazana spremnost za međusobnu podršku.

Današnjem sastanku su prisustvovali i član Skupštine FK Sloboda Salko Bukvarević, direktor Slobode Ćamil Ćustović i sportski direktor Enes Mešanović.

Odjeljenje za informisanje