TUZLARIJE - BILTEN TK

06.05.2016.
Vlada TK
Delegacija Vlade TK na svečanosti u Kladnju
Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona sa premijerom Begom Gutićem na čelu prisustvovala je danas svečanosti kojom je počelo obilježavanje 8. maja, Dana općine Kladanj.

Tuzlarije


Obilježavanjem ovog zanačajnog datuma namjera je podsjetiti na značaj ove općine u odbrani od agresije na Bosnu i Hercegovinu, kada su formirane jedinice teritorijalne odbrane koje su značile spas za regiju.
Na činjenicu da je općina Kladanj poznata je po bogatim prirodnim resursima podsjetio je premijer Gutić tokom svečane sjednice te napomenuo da u narednom periodu i drugi nivoi vlasti trebaju pomoći razvoj Kladnja kao što to čini Vlada Tuzlanskog kantona.

„Ono što je evidentno i što se sigurno može primjetiti u posljednjih nekoliko godina je to da se općina Kladanj stabilizira i počinje polako bilježiti napredak, posebno u privrednom dijelu. Vlada TK je dala svoj doprinos razvoju općine kroz podršku određenim projektima, poput otvaranja Rudnika nemetala i ulaganja pola miliona KM u prošloj godini. U ovoj godini kroz ulaganje u oblasti vodoprivrede i izgradnju cestovne infrastrukture, Vlada također daje svoj doprinos razvoju općine Kladanj, kazao je premijer Gutić.

U delegaciji Vlade Tuzlanskog kantona bili su ministar finansija Jakub Suljkanović, ministrica rada i socijalne politike Danijela Simić i ministar trgovine turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić. Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Kladanj prisustvovali su i predstavnici kantonalne Skupštine, Islamske zajednice i boračkih udruženja te načelnici drugih općina. Tom su prilikom uručena priznanja Bahrudinu Trbaliću, jedinom Bosancu koji se upisao na prestižnu školu Massachusetts Institute of Technology (MIT) i Avdi Haliloviću, mladom inovatoru i stipendisti Univerziteta u San Diegu. Također je dodijeljena zahvalnica Vahidu Omeragiću za prikupljanje sredstava za nabavku specijalnog vozila za Vatrogasno društvo Kladanj.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK