TUZLARIJE - BILTEN TK

13.05.2016.
Premijer Tuzlanskog kantona postao član Međunarodne policijske asocijacije
Tuzlarije


Predsjednik Regionalnog kluba Međunarodne policijske asocijacije (IPA) TK Jasmin Hećimović svečano je danas uručio premijeru Tuzlanskog kantona Begi Gutiću značku i službenu člansku legitimaciju Međunarodne policijske asocijacije.

Ovaj čin svojevrsno je priznanje svemu onome što je premijer Gutić uradio u svojoj dosadašnjoj karijeri, prije imenovanja na poziciju premijera Tuzlanskog kantona, obavljajući brojne dužnosti u sigurnosnim agencijama.

Tuzlarije


IPA je strukovna, politički i poslovno neovisna policijska organizacija koja okuplja preko 400.000 članova iz 62. zemlje svijeta. Otvorena je za sve policijske službenike svih država, a jedan od ciljeva je i međusobna razmjena strukovnih iskustava. Registrovana je pri Savjetu Evrope i UN-u sa savjetodavnim statusom, kao međunarodna organizacija.

Tuzlarije


Osim razmjene iskustava, ciljevi ove organizacije su poboljšanje odnosa između policije i javnosti, poticanje socijalno – humanitarnih aktivnosti i kulturno – sportske saradnje policajaca zemalja učesnica.

Osim predsjednika Hećimovića, današnjem uručivanju značke i službene iskaznice prisustvovali su članovi upravnog odbora Kluba Idriz Jahić i Samir Sejdić.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK