TUZLARIJE - BILTEN TK

19.05.2016.
Delegacija Vlade posjetila uspješne privrednike u Gračanici
Tuzlarije


Podrška dosadašnjim poslovnim aktivnostima i stvaranje preduslova za novo upošljavanje glavni su cilj jučerašnje posjete Vlade Tuzlanskog kantona kompaniji Tehna iz Gračanice.

„Kompanija Tehna i slične kompanije zaslužuju punu pažnju svih nivoa vlasti i kao takvim treba im dati punu podršku. S tim u vezi delegacija Vlade je menadžmentu ove kompanije danas predstavila programe podrške namijenjene poboljšanju poslovnog ambijenta i otvaranju novih radnih mjesta, a na koje će oni moći konkurisati“ rekao je tokom posjete premijer Bego Gutić.

Vlada Tuzlanskog kantona, kako bi dinamizirala privredne aktivnosti, širi lepezu svojih poticaja.

Tuzlarije


„Mi smo i ove godine planirali niz programa kojima se direktno ili indirektno potiče privredni razvoj. Prije svega na raspolaganju su nepovratna sredstva iz resora razvoja i poduzetništva, ali i prostornog uređenja i zaštite okolice, odnosno za projekte energijske efikasnosti“ rekao je ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Hasan Fehratović.
Radnici zaposleni u ovoj kompaniji do sada su više puta pokazali da sa kompanijom dijele i dobre i loše trenutke.

Tuzlarije


„U Tehni radim već 6 godina i prezadovoljan sam. Situacija je dobra, prezadovoljan sam, plata je redovna. Firma posluje uspješno i nadam se da ću još dugo vremena ovdje raditi“ ističe Sanel Ibrić, uposlenik Tehne.

Ove godine kompanija ime više potpisanih kvalitetnih ugovora, između ostalih sa Elektroprivredom BiH, ali i sa drugim uspješnim kompanijama, a plan je da svoje uspješno poslovanje nastave daljim širenjem, razvojem i novim upošljavanjem, a na tom putu svoju podršku pružit će im i Vlada Tuzlanskog kantona.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK