TUZLARIJE - BILTEN TK

14.03.2016.
Delegacija iz Republike Srbije posjetila Univerzitetski klinički centar Tuzla
U protokolarnoj posjeti Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla boravila je delegacija iz Republike Srbije.

Tuzlarije


U delegaciji su bili gradonačelnik Loznice, Vidoje Petrović i generalni direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača, Aleksandar Jokić, u pratnji svojih najbližih saradnika. Goste je primio direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, doc. dr. Nešad Hotić uz predstavnike Vlade TK, ministra zdravstva, dr. Bahrudina Hadžiefendića, ministra trgovine, turizma i saobraćaja, Mirsada Gluhića, ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Zlatana Muratovića i predsjednika Privredne komore Tuzla, Nedreta Kikanovića.
Izrazivši zadovoljstvo zbog iskazanoga zanimanja za UKC Tuzla, direktor, doc. dr. Nešad Hotić, delegaciju je upoznao sa organizacionom strukturom, mogućnostima i najznačajnijim projektima koji se provode u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Nakon održanog sastanka delegacija iz Srbije je obišla Kliniku za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju gdje je prim. dr. Emir Halilbegović, načelnik Klinike, predstavio trenutne aktivnosti i govorio o razvojnim ciljevima ove Klinike za budući period.

Priredio(la): UKC Tuzla