TUZLARIJE - BILTEN TK

07.08.2008.
Produžen rok za završetak projekta ˝Plava bolnica i radiologija˝ do novembra 2008. godine


Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala saglasnost na tekst Amandmana i na Kreditni sporazum sa Folks Bank Nederland, potpisan 10.4.2006. godine, za Projekat rekonstrukcije Plave bolnice u Tuzli.

Ministru finansija u Vladi Tuzlanskog kantona dato je ovlaštenje da u ime Vlade Kantona potpiše ovaj Amandman kojim se produžava rok za realizaciju Kredita do 14.11.2008. godine.
Naime, ovaj Kreditni sporazum istekao je 9.6.2008. godine, a još uvijek nisu povučena sva sredstva kredita.
Prema Izvještaju o realizaciji Projekta rekonstrukcije, dovršenja i opremanja objekta "Plava bolnica i Radioterapija" koji je usvojio Upravni odbor UKC-a Tuzla do kašnjenja u izvođenju radova došlo je zbog nemogućnosti domaćih izvođača radova da radove završe u postavljenim rokovima, a uvažavajući traženi nivo kvaliteta radova, duga i komplikovana procedura za izdavanje neophodne dokumentacije i prilagođavanje Izvršioca radova na primjenu važećih propisa.

Na sastanku sa predstavnicima Holandskog programa za donacije, izvršioca i naručioca posla održanog krajem jula ove godine predložen je i usaglašen novi rok za završetak Projekta, 14.11.2008. godine.
Prvi Amandman na Kreditni sporazum, kojim će biti definisan novi rok, potpisat će ministri finansija i trezora BiH, FBiH i Tuzlanskog kantona i ovlašteni predstavnik Fortis Banke.

Odjel za Informisanje Vlade TK

Priredio(la): S.M.