TUZLARIJE - BILTEN TK

16.03.2016.
Akcija za ˝ekopsihijatriju˝ na UKC-u Tuzla u subotu
U organizaciji Klinike za psihijatriju UKC Tuzla danas je održana konferencija za medije na kojoj je prezentovan plan čišćenja pristupne zone klinike. Na konferenciji su se obratili prof. dr. Izet Pajević, načelnik Klinike za psihijatriju, Goran Mišić, pomoćnik ministra za prostorno uređenje i zaštitu okolice i Mirsada Šećerbegović ispred Službe za komunalne poslove i rad u mjesnim zajednicama Grada Tuzle. Konferenciji su prisustvovali i predstavnici omladinskih i studentskih organizacija TK, Eko-zelenih TK i Korisničkih udruženja TK.

Tuzlarije


Akcija pod nazivom "Svi u akciju za Ekopsihijatriju" će se realizovati u tri faze, prva faza je čišćenje pristupne zone klinike, druga faza će biti kultivisanje zemljišta, a u trećoj fazi je planirana izgradnja ekoparka.

Učesnici konferencije su istakli da Prva faza započinje 19. marta 2016. godine, u 9 sati, okupljanjem ispred Klinike u Solini, te su ovom prilikom pozvali sve građane Tuzle da se priključe akciji i ponesu lopate, grablje, makaze, rukavice i drugi vrtni alat koji će pomoći u čišćenju.

Prof. dr. Izet Pajević je u svom obraćanju istakao da Ekopsihijatrija predstavlja novu granu medicine koja u fokus stavlja uticaj okruženja na zdravlje, te će moto ove akcije biti "Čišćenjem prirode poboljšavate svoje psihičko zdravlje".

Priredio(la): UKC Tuzla