TUZLARIJE - BILTEN TK

07.04.2016.
Završena Druga faza adaptacije i rekonstrukcije Klinike za zarazne bolesti

Klinika za zarazne bolesti UKC Tuzla danas je upriličila svečanu ceremoniju u povodu završetka druge faze adaptacije i rekonstrukcije objekta klinike. U ovoj fazi izvođači radova su izvršili adaptaciju i rekonstrukciju dijela objekta u kojem su smješteni mokri čvorovi za pacijente, kao i prostorija za sanitarnu obradu pacijenata.

Tuzlarije


Podsjećanja radi, zaposlenici Klinike za zarazne bolesti u protekloj su godini pokrenuli humanitarnu akciju pod nazivom "Od barake do klinike". Akcija ima za cilj obilježiti 130 godina postojanja i rada klinike, koja je u simboličnom smislu postala od Koler barake, 1886. godine.

Tuzlarije


U prvoj fazi adaptacije i rekonstrukcije objekta uređen je prostor Dnevne bolnice i Laboratorija kliničkih vještina, kao i čekaonice Prijemne ambulante.

Kako je istaknuto na današnjem skupu Klinika za zarazne bolesti od svog osnivanja nastoji primjenjivati savremena dostignuća uz stručno i naučno promoviranje medicine, ali i pružiti visok kvalitet usluga za svoje pacijente.

Tuzlarije


Prof. dr. Sead Ahmetagić, načelnik Klinike za zarazne bolesti ovom prilikom je izrazio veliko zadovoljstvo što se humanitarnoj akciji koju je pokrenula Klinika za zarazne bolesti odazvao veliki broj društveno odgovornih institucija i humanih ljudi. Zahvalio se donatorima i rekao da će nastaviti sa radovima na adaptaciji objekta u cilju dostizanja još većih standarda kvaliteta za pacijente, ali i uposlenike ove klinike.
Tuzlarije


Prisutnima se obratio i direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, doc. dr. Nešad Hotić koji je istakao zadovoljstvo zbog realizacije projekta zahvaljujući kojem je Klinika za zarazne bolesti dobila moderan interijer koji će uticati na poboljšanje uslova boravka pacijenata, ali i uslova rada zaposlenika. Direktor Hotić je također istakao da je u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla sproveden veliki broj projekata, pomenuo je neke od njih, kao što su projekat utopljavanja objekta Gradine, adaptacija Odjeljenja kardiologije Klinike za interne bolesti, odjeljenja adaptirana na Klinici za plućne bolesti, kao i početak radova na Odjeljenju hematologije i onkologije Klinike za dječije bolesti i Dječije psihijatrije na Klinici za psihijatriju.
Nakon obilaska adaptiranih prostorija donatorima i izvođačima radova uručene su zahvalnice.

Priredio(la): UKC Tuzla