TUZLARIJE - BILTEN TK

08.06.2016.
Prijem za košarkašice ˝RMU Banovići˝
Tuzlarije


Povodom uspješnog okončanja sportske sezone, premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić upriličio je prijem za košarkašice i stručni štab Ženskog košarkaškog kluba "BMU Banovići". Kako su istakli predstavnici Kluba "ovo je najuspješnija sezona u historiji kluba, u kojoj je titula nažalost nepravedno izgubljena u posljednjoj, ponovljenoj utakmici, te je klub iz Banovića sezonu okončao na 2. mjestu Premijer lige BiH za košarkašice".

Premijer Gutić je u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime igračima, stručnom štabu, ali i svim pojedincima i organizacijama okupljenim oko Kluba i naravno navijačima uputio iskrene čestitke.

- Iako ste takmičarsku sezonu završili na drugoj poziciji, s ponosom možemo reći da ste moralni pobjednici sezone 2015/16. Zahvaljujući vama ova godina će u Banovićima, osim velikih privrednih investicijskih projekata biti zapamćena i po sportskim uspjesima, rekao je premijer Gutić i dodao da je možda i najveći dobitak to što je ŽKK "RMU Banovići" postao svojevrstan brend i što se publika u Banovićima vratila na košarkaške terene.

- Osvojeno mjesto sigurno nije maksimalni domet ove ekipe, koja je sa sopstvenim igračkim i stručnim kadrom pokazala da može i zaslužuje mnogo više složili su se predstavnici Kluba i dodali da su zadovoljni saradnjom i podrškom koju su u prethodnoj godini imali od Vlade TK i resornog ministarstva.

Na kraju sastanka premijer Gutić je najavio da će Vlada i ove godine podržati razvoj sporta, ali da će se u izradi kriterija voditi računa da se razdvoji rad od nerada, odnosno da klubovi koji postižu rezultate dobiju i zasluženu podršku Vlade TK.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK