TUZLARIJE - BILTEN TK

08.06.2016.
„Lako je prepoznati – Biraj domaće“


Na današnjem sastanku delegacije Vlade TK sa predstavnicima marketinške agencije „Koloseum“ dogovoren je nastavak međusobne saradnje na realizaciji medijske kampanje „Made in BiH 2“. Radi se o nastavku kampanje „Prepoznaj domaće – Budi ponosan – Made in BiH“, koja će simbolično promijeniti i svoj naziv u „Lako je prepoznati – Biram domaće“.

Tuzlarije


„Nakon prepoznavanja domaćih proizvoda logičan je slijed da u nastavku kampanje, nakon identifikacije, apelujemo na odabir domaćih umjesto uvoznih proizvoda“ rekao je direktor agencije „Koloseum“ Zlatko Berbić, ističući da će jedan od primarnih ciljeva u kampanji biti pokazivanje da domaći proizvodi svojom kvalitetom uopće ne zaostaju za proizvodima iz inostranstva.

Prethodna kampanja i provedene aktivnosti, kao i rezultati koji su na kraju proistekli danas su ocijenjeni zadovoljavajućim, a kao najvećim rezultatom ocijenjeno je to što je javnost mobilizirana da promišlja o preferiranju domaćih proizvoda.

„Činjenica je da su svi kantoni u BiH, nakon naših aktivnosti preuzeli i u većoj ili manjoj mjeri, provodili više ili manje slične aktivnosti. Već je to dovoljan pokazatelj da smo na pravom putu, a ovakve aktivnosti ne mogu biti vremenski limitirane. One moraju biti trajne i konstantno apelovati na svijest nas kao potrošača. Uz vrlo dobre rezultate naših prethodnih aktivnosti i ova potreba za stalnim djelovanjem je razlog zašto smo se odlučili nastaviti našu kampanju“ rekao je premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić.

„Prethodna kampanja Vladu Tuzlanskog kantona nije koštala niti jednu konvertibilnu marku, ali su s druge strane nemjerljivo veliki doprinos premijer Gutić i resorni ministri dali u animiranju proizvođača ali i same javnosti“ rekao je Berbić.
Drugi dio kampanje bit će proširen i kroz obrazovne institucije na području našeg kantona, gdje će se kroz proces odgoja i obrazovanja nastojati ukazati na prednosti koje donosi kupovina i korištenje domaćih proizvoda, najavljeno je danas, te je podcrtano da će se kroz mix marketinških tehnika pokušati osigurati veća interakcija između domaćih proizvođača i građana.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK