TUZLARIJE - BILTEN TK

09.06.2016.
Prijem u Ambasadi Narodne Republike Kine u BiH
Tuzlarije


Povodom organizacije Treće konferencije lokalnih lidera Kine i 16 zemalja Srednje i Istočne Evrope (CEEC), koja će se održati 17. i 18. juna u kineskoj provinciji Hebei, jučer je u Ambasadi Narodne Republike Kine u BiH upriličen radni sastanak sa delegacijom Vlade i privrednika Tuzlanskog kantona koji će se predstaviti na ovoj konferenciji.

Bila je ovo prilika da se ukratko predstave potencijali Tuzlanskog kantona, privredni subjekti i sve ono što će sa našeg područja biti prezentovano u okviru Konferencije.

Tuzlarije


U ime Vlade Tuzlanskog kantona jučerašnjem prijemu su prisustvovali premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i ministar razvoja i poduzetništva Nermin Hodžić.

- Ovo je svakako prilika da naši uspješni privrednici ostvare saradnju sa kineskim privrednicima, da eventualno ponude svoje usluge na tržištu Kine. Mi imamo već kompanije koje posluju sa Kinom i to je pokazatelj da je naša privreda konkurentna, istakao je premijer Gutić.

Tema Treće konferencije lokalnih lidera bit će saradnja Kine i zemalja CEEC-a "Nove mogućnosti, nove oblasti, novi prostor, u oblastima ekonomije, industrije, tehnologije, obrazovanja, kulture", a prisustvovat će joj više od 50 lokalnih lidera 16 evropskih zemalja i 15 lidera kineskih provincija.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK