TUZLARIJE - BILTEN TK

14.06.2016.
Održana 39. redovna sjednica Vlade TK
Zbog gubitka u poslovanju nije prihvaćen izvještaj o poslovanju JP “Šume TK”

Vlada Tuzlanskog kantona je na današnjoj redovnoj sjednici razmatrala izvještaje o poslovanju JP “Šume Tuzlanskog kantona” d.d. Kladanj sa izvještajima neovisnog revizora o pregledu finansijskih izvještaja za 2014. i 2015. godinu. Zbog gubitka u poslovanju u 2014. godini u iznosu od 2.273.639 KM Vlada TK nije prihvatila Izvještaj o poslovanju JP “Šume Tuzlanskog kantona” d.d. Kladanj sa Izvještajem neovisnog revizora o pregledu finansijskih izvještaja za 2014. godinu.

Tuzlarije


S obzirom na pozitivne pomake u poslovanju a budući da je razlika između ukupnih prihoda i rashoda, odnosno gubitak u poslovanju u 2015. godini iznosio 630.695 KM, Vlada TK zaključkom je prihvatila Izvještaj o poslovanju JP “Šume Tuzlanskog kantona” d.d. Kladanj sa Izvještajem neovisnog revizora o pregledu finansijskih izvještaja za 2015. godinu. Vlada TK od JP “Šume Tuzlanskog kantona” d.d. Kladanj, kao i od drugih javnih preduzeća i javnih ustanova i organa uprave, traži da poštuju odluke Vlade TK koje se odnose na visinu naknada za uposlenike, odnosno toplog obroka, regeresa i prijevoza.

Vlada TK također je zadužila Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Kantonalnu uprava za šumarstvo i Javno preduzeće „Šume Tuzlanskog kantona“ d.d. Kladanj da u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Kantonalnom upravom za inspekcijske poslove utvrde odgovarajuće rješenje organizacije unutarnje (interne) kontrole prodaje drvnih sortimenata. Zaduženi su i nadležni organi Javnog preduzeća „Šume Tuzlanskog kantona“ d.d. Kladanj da obavezno primjenjuju Zaključak Vlade Tuzlanskog kantona o davanju prednosti pri prodaji drvnih sortimenata domaćim kupcima sa većim stepenom finalizacije.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK