TUZLARIJE - BILTEN TK

10.08.2008.
Ostale odluke sa 54. sjednice Vlade Tuzlanskog kantona
Prof.dr. Kabil na lični zahtjev razriješen članstva u Upravnom odboru UKC Tuzla


Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o osnivanju Komisije za vođenje drugostepenog disciplinskog postupka za nemještenike iz kantonalnih, općinskih i gradskih organa državne službe.
Ova komisija se sastoji od predsjednika i dva člana koji imaju zamjenike.

U Komisiju su imenovani:
1. Edvad Taindžić, presjednik
2. Azra Gavranović, član
3. Julija Ćilimković, član

Za zamjenicu predsjednika imenovana je Merima Hajdarević, a za zamjenice članova Admira Salković i Arnela Bratovčić.
Ova komisija imenovana je na dvije godine.

Vlada Tuzlanskog kantona, na prijedlog Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja, pripremljen na osnovu inicijative poslanika Skupštine Tuzlanskog kantona, usvojila zaključak kojim se od Vlade Federacije, federalnog Ministarstva za promet i komunikacije i Federalne direkcije cesta traži da što hitnije pristupe realizaciji Projekat izgradnje i rekonstrukcije magistralnog puta Tuzla-Sarajevo. Od nadležnih federalnih organa zatražena je i informacija o dosadašnjim poduzetim aktivnostima na realizaciji ovog Projekta.

Vlada Tuzlanskog kantona dala je Ministarstvu za boračka pitanja saglasnost za prijem jednog stručnog saradnika, diplomiranog pravnika.
Ministarstvu zdravstva data je saglasnost za popunu upražnjenih pozicija u Odjeljenju za zdravstvo i to po jedan izvršilac na pozicijama:
- pomoćnika ministra
- stručni savjetnika za vanbolničku i bolničku zdravstvenu zaštitu

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na imenovanje mr. Lejle Atlić, za vršioca dužnosti direktora JU Veterinarski zavod TK.
Mr. Atlić mandat direktorice JU Veterinarski zavod TK istekao je 28.7.2008. godine, te je u cilju redovnog i nesmetanog odvijanja posla u ovoj ustanovi bilo neophodno imenovati vršioca dužnosti do izbora direktora, a najduže na period od 6 mjeseci.


Vlada Tuzlanskog kantona donijela je rješenje kojim je prof.dr. Emir Kabil, na lični zahtjev, razriješen dužnosti člana Upravnog odbora Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički centar Tuzla. Ministarstvu zdravstva Tuzlanskog kantona data je saglasnost za raspisivanje javnog oglasa za izbor kandidata za upražnjenu poziciju člana Upravnog odbora JZU UKC Tuzla iz reda zaposlenika UKC-a.


Priredio(la): S.M.