TUZLARIJE - BILTEN TK

24.06.2016.
Razmatran prijedlog prostornog plana oko akumulacije Modrac
Tuzlarije


Na drugoj sjednici Savjeta Prostornog plana, u organizaciji Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona razmatrana je Prostorna osnova sa prijedlogom osnovne koncepcije prostornog razvoja Prostornog plana Područja posebnih obilježja dijela Slivnog područja akumulacije Modrac za period od 2016. do 2036. godine.

prost sast 22062016 1Ovom su prilikom iznesene primjedbe, prijedlozi i sugestije na prezentirani planski dokument. Zajednički stav je da dokument predstavlja kvalitetnu osnovu za II fazu rada, izradu prednacrta Prostornog plana područja posebnih obilježja dijela Slivnog područja akumulacije Modrac za naredne dvije decenije.

Tuzlarije


Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice vodi postupak izrade Prostornog plana područja koje obuhvata akumulaciju Modrac, obalu akumulacije, te sva naseljena mjesta u okruženju koja se nalaze na prostoru općina Lukavac i Živinice, te Grada Tuzla, na površini od cca 8120 ha. Obaveza nosioca pripreme i nosioca izrade je da sve iznesene primjedbe, prijedloge i sugestije ugradi u Prostornu osnovu plana, čime se završava prva faza izrade Prostornog plana područja posebnih obilježja.

S obzirom na to da se radi o veoma značajnom planskom dokumentu, odnosno o području posebnih obilježja od značaja za Kanton, Prostorna osnova plana sa općim i posebnim ciljevima i osnovnom koncepcijom prostornog razvoja, biće dostupna svim zainteresovanim subjektima putem stranice Vlade Tuzlanskog kantona www.vladatk.gov.ba, kako bi se mogli aktivno uključiti u ovoj fazi izrade prostornog plana.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK