TUZLARIJE - BILTEN TK

24.06.2016.
Resorni ministar Gluhić sastao se sa predstavnicima TZTK
Tuzlarije


O osnivanju nove Turističke zajednice Tuzlanskog kantona razgovarao je danas ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Mirsad Gluhić sa predstavnicima Turističke zajednice TK.

Na sastanku je načinjen osvrt na dosadašnje aktivnosti Ministarstva koje su pratile osnivanje Turističke zajednice Tuzlanskog kantona. Također su postavljeni novi ciljevi, utvrđen plan postupanja u narednom periodu, te istaknut značaj saradnje resornog Ministarstva i Turističke zajednice.

Ovom prilikom je istaknuto da Tuzlanski kanton privlači posjetitelje prirodnim ljepotama kojima raspolaže, kao i kulturno – historijskom baštinom, zbog čega je potrebno raditi na ponudi i isticanju proizvoda, što je zadatak osnovane Turističe zajednice. Turistička zajednica Tuzlanskog kantona je osnovana radi razvoja, unapređenja i promocije turizma, kao i privrednih interesa pravnih i fizičkih lica koja pružaju ugostiteljske i druge turističke usluge ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu sa turizmom, rečeno je na današnjem sastanku.

Sastanku su u ime TZTK prisustvovali Majid Porobić i Merima Aljić, te Selma Jaganjac stručni saradnik za pravne poslove u Ministarstvu.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK