TUZLARIJE - BILTEN TK

25.07.2016.
Prijem za selektora muške košarkaške reprezentacije BiH


U povodu večerašnjeg okupljanja naših košarkaških reprezentativaca premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i ministar zdravstva Bahrudin Hadžiefendić upriličili su danas prijem za selektora muške košarkaške reprezentacije Damira Mulaomerovića.

Tuzlarije


Ovom prilikom premijer i ministar su selektora upoznali aktivnostima koje Vlada provodi kao pokrovitelj predstojeće utakmice sa reprezentacijom Rusije. Između ostalog akcentirano je da je Vlada već na današnjoj sjednici donijela odluku o odobravanju obećanih finansijskih sredstava.

„Meni ovaj sam angažman na poziciji selektora znači mnogo. Velika je stvar u svojoj profesionalnoj karijeri imati postignuće da ste bili selektor reprezentacije svoje zemlje. Imajući to u vidu moja malenkost, ali i svi igrači dat ćemo sve od sebe da napravimo spektakl i dobar sportski rezultat“ rekao je selektor Mulaomerović.

Premijer Gutić je još jednom akcentirao činjenicu da je Tuzla kolijevka košarke u BiH, a dokaz toga je i činjenica da osim selektora sa ovih prostora potiče i sedam igrača naše najbolje selekcije.
Na kraju sastanka premijer Gutić i ministar Hadžiefendić su selektoru zaželjeli mnogo sreće i uspjeha, kako u radu sa reprezentacijom, tako i u privatnom životu.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK