TUZLARIJE - BILTEN TK

13.08.2008.
Vlada TK
Prijem za sportiste iz TK koji će učestvovati na učestvovati na Paraolimpijskim igrama


Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić i ministar za boračka pitanja Bahrija Mehurić primili su danas članove reprezentacije Bosne i Hercegovine iz Tuzlanskog kantona koji će od 3. do 18. septembra ove godine učestvovati na Paraolimpijskim igrama u Pekingu.



Prijem je upriličen za Jusufović Ermina, Alibašić Safeta, Mehmedović Ejuba i Alić Nevzeta, članove reprezentacije u sjedećoj odbojci, trenera Bukvić Nihada, Odobašić Huseina predsjednika Saveza za sport i rekreaciju invalida FBiH i TK i Mašić Besima dopredsjednika Paraolimpijskog komiteta BiH.

Predstavnici reprezentacije BiH su se zahvalili Vladi Tuzlanskog kantona, Premijeru i resornom ministarstvu za pomoć koju kontinuirano pružaju sportistima invalidima, kao i razvoju obrazovanja u oblasti invalidskog sporta.



Na nastupu u Kini najviše se očekuje od reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci. „Znam da je na vama sada veliki pritisak s obzirom na zlato iz Atine i do sada postignute rezultate na evropskom i svjetskom nivou, ali mislim da bi plasman u finale svakako bio veliki uspjeh našeg sporta“ istakao je premijer Mujić. Pored reprezentacije u sjedećoj odbojci visok plasman se očekuje od strijelca i atletičara koji će takođe braniti boje Bosne i Hercegovine.

Vlada Tuzlanskog kantona je za pripreme članova do sada najbrojnije olimpijske reprezentacije BiH iz Tuzlanskog kantona odobrila 35.000, 00 KM.

Premijer Mujić i ministar Mehurić su na kraju reprezentativcima i trenerima zaželili sretan put i mnogo sreće i uspjeha na predstojećem takmičenju uz želju da se sa Olimpijade vrate okićeni medaljama.

Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona