TUZLARIJE - BILTEN TK

06.08.2016.
Otvorena dionica puta koji vodi ka Aerodromu Tuzla
Tuzlarije


Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona prisustvovala je svečanom otvorenju dijela sobraćajnice na regionalnom putu R-469 Živinice-Međaš u naselju Dubrave Donje u Živinicama.

Ministar unutrašnjih poslova Husein Topčagić i ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić ovom su prilikom presjekli vrpcu saobraćajnice u dužini od 900 metara. Radi se o projektu Direkcije regionalnih cesta Tuzlanskog kantona čija je vrijednost 570 hiljada KM.


- Ova saobraćajnica je jedna od najbitnijih komponenti za razvoj turizma, rekao je ovom prilikom ministar Glughić napominjući da je Aerodrom u Tuzli drugi aerodrom u državi po broju prevezenih putnika.

Riječ je o regionalnoj cesti koja ima veliki značaj za općinu Živinice, ali i za Tuzlanski kanton, prvenstveno zbog toga što vodi ka Međunarodnom aerodromu Tuzla, istaknuto je ovom prilikom.

- Nastavljamo dalje sa izgradnjom puta u dužini od 700 metara na dijelu gdje je raskršće koje vodi do aerodroma. Projekat će da košta oko 450 hiljada KM i s njim ćemo krenuti u narednih mjesec dana, rekao je Agan Delibajrić, direktor JU Direkcija regionalnih cesta TK.

- Opredjeljenje Vlade TK na čelu sa premijerom Begom Gutićem je stvaranje što boljih uslova za građane TK tako da ćemo kroz ove regionalne puteve, kojih imamo oko 330 km na području TK, nastojati da stvorimo povoljnije uslove za sve one koji učestuju u saobraćaju, poručio je na današnjoj svečanosti Husein Topčagić, ministar MUP-a TK.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK