TUZLARIJE - BILTEN TK

22.08.2016.
Prijem za predstavnike Društva pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja
Tuzlarije


Realizacija projekta Sportske igre prosvjetnih radnika, u okviru obilježavanja Međunarodnog dana učitelja, bila je jedna od tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića sa Mirelom Osmanović i Saidom Hasanbegovićem, predsjednicom i dopredsjednikom Društva pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja TK. Također, razgovarano je i o realizaciji Strategije sporta Tuzlanskog kantona, u smislu afirmacije školskog sporta.

Premijer Gutić je rekao da će Vlada, kao što je to bio slučaj i do sada podržati obilježavanje ovog datuma i ove manifestacije.

- Vlada Tuzlanskog kantona se planira u narednom periodu aktivnije uključiti u realizaciju Strategije razvoja sporta TK i to prije svega maksimalno aktivirajući naše resurse, školske dvorane, sale, opremu i nastavno osoblje, rekao je premijer Gutić dodajući da je Strategija ambiciozno postavljena, te da je za njenu potpunu realizaciju neophodno uključenje i brojnih drugih subjekata.

Uzimajući u obzir i druge sastanke koje je premijer Gutić imao sa predstavnicima sličnih udruženja, a u vezi sa ovom tematikom, dogovoreno je da se u narednom periodu održi jedan širi sastanak na kojem će se detaljno sagledati mogućnosti i precizirati obaveze relevantnih subjekata za realizaciju mjera u cilju afirmacije školskog sporta.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK