TUZLARIJE - BILTEN TK

13.10.2008.
Ostale odluke Vlade TK donesene na 62. redovnoj sjednici


Vlada Tuzlanskog kantona na zadnjoj redovnoj sjednici je donijela Odluku o usmjeravanju neplaniranog granta u Budžet Tuzlanskog kantona za 2008. godinu za JU „Bašigovci“ Živinice. Riječ je o 3 000 KM koje je ovoj Ustanovi dodijelilo Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke za nabavku školske lektire.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o usmjeravanju neplaniranog granta u Budžet Tuzlanskog kantona za 2008. godinu za JU „Novi Grad“ Tuzla. Riječ je o 500 KM koje je ovoj Ustanovi dodijelila Fondacija tuzlanske zajednice za uređenje školskih zelenih površina.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je donijela više odluka o odobravanju sredstava sa pozicije Tekuća rezerva. HO Merhamet Tuzla odobreno je 30 000 KM za dovršetak i opremanje škole u Pakistanu, 9 214, 61 KM odobreno je za priključenje na sistem centralnog grijanja zgrade koju koristi Kantonalna agencija za privatizaciju, JU OŠ „Bašigovci“ Žvinice odobreno je 4 891, 90 KM za otklanjanje šteta nastalih usljed elementarne nepogode i štete koju je počinilo nepoznato lice u područnoj školi Donja Lukavica.
Srpskoj pravoslavnoj crkvi odobreno je 20 000 KM za sanaciju Sabornog hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Tuzli, JP RTVTK 40 000 za servisiranje reportažnih kola i nabavku opreme, a Ministarstvu unutrašnjih poslova 7 500 KM za dovršetak procedure izrade glavnog projekta za PS Istok.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala saglasnost na dvije odluke Ministarstva industrije, energetike i rudarstva o odobravanju sredstava sa pozicije „Intervencije javnim preduzećima i privrednim društvima.“
Odobreno je 220 000 KM DD Aida Tuzla kao pomoć u postizanju ekonomske samoodrživosti i 50 000 KM KHK Lukavac za sufinansiranje Programa mjera za socijalno i materijalno zbrinjavanje radnika.

Danas je donesena i Odluka o izmjeni odluke o odobravanju sredstava Asocijaciji infektologa BiH. Izmjena je bila neophoda zbog promjene poslovne banke i transakcijskog računa ove Asocijacije, a kako bi nesmetano mogla biti uplaćena ranije odobrena sredstva namijenjena za sufinansiranje simpozija infektologa BiH.

Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona

Priredio(la): S.M.