TUZLARIJE - BILTEN TK

26.08.2016.
Dani energetske efikasnosti u Lafat komercu
Tuzlarije


U okviru tradicionalne svečanosti „Dani energetske efikasnosti“ koju organizuje kompanija Lafat komerc d.o.o. Kalesija premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić danas je posjetio ovu kompaniju. Ove godine partner u organizaciji svečanosti je kompanija Fragmat Izolirka d.o.o. Gračanica koja se bavi proizvodnjom stiropora za toplotnu izolaciju i „utopljavanje“ stambenih objekata. Ove dvije kompanije lideri su u proizvodnji i korištenju materijala koji se koriste u svrhu očuvanja i korištenja obnovljivih izvora energije.

Tuzlarije


Uz Fragmat izolirku koja se bavi očuvanjem i uštedama energije, kompanija Lafat komerc proizvodi i nudi najsavremenija rješenja u oblasti zagrijavanja stambenih i poslovnih objekata, uštede pri zagrijavanju, te ostale prednosti ekoloških i energetski efikasnih proizvoda.

Osim rudarstva, a kasnije i proizvodnje energije Tuzlanski kanton je jedan od prvih u regionu shvatio značaj očuvanja, štednje i racionalnog korištenja energetskih resursa.

Tuzlarije


- Shvatili smo da energetska efikasnost danas predstavlja jedan od najefikasnijih i najisplativijih načina za postizanje održivog razvoja i poboljšanja životnog standarda. I to je pravac u kojem želimo ići, a upravo Lafat komerc uz Fragmat izolirku i druge naše domaće proizvođače nam u tome pomaže. Ove kompanije primjer su da se domaćom pameću, predanošću, upornošću i iskrenim odnosom prema poslu i poslovnim partnerima može izboriti svoje mjesto na tržištu. Na tom putu poslovnog rasta i razvoja nama u Vladi Tuzlanskog kantona čast je i zadovoljstvo stojati rame uz rame i biti podrška našim privrednicima, rekao je ovom prilikom premijer Gutić.

Tuzlarije


U okviru manifestacije danas je u krugu kompanije organizirana i panel diskusija na temu energetske efikasnosti i podizanja svijesti o korištenju obnovljivih izvora energije i štednji energije.

Osim premijera Gutića u ime Vlade Tuzlanskog kantona današnjoj svečanosti prisustvovali su ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Hasan Fehratović, ministar razvoja i poduzetništva Nermin Hodžić i ministar industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović.



Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK