TUZLARIJE - BILTEN TK

30.08.2016.
Vlada osigurala sredstva za sanaciju vodovoda u Poljicima Donjim

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona obišla je danas mjesni vodovod u Mjesnoj zajednici Poljice Donje u općini Lukavac koji je nedavno kontaminiran uslijed povećanih padavina. Ovom prilikom premijer Gutić je predsjednika Mjesne zajednice Nerminu Omeroviću informisao da je Vlada na jutrošnjoj sjednici obezbijedila 15.000 KM za hitno saniranje ovog mjesnog vodovoda.

Tuzlarije


Za finansiranje izrade projektno tehničke dokumentacije pumpne stanice vodovoda MZ Poljice Donje izdvojeno je 2.340, 00 KM, dok je za sufinansiranje sanacionih radova na objektu obezbijeđeno 12.660, 00 KM.
„Drago nam je vidjeti da se već intenzivno radi na sanaciji ovog problema. Također danas smo dobili informaciju da se dva građanina još uvijek nalaze na bolničkom liječenju. Prema podacima kojima raspolažemo oni su u dobrom stanju i uskoro se očekuje njihovo puštanje kućama“, rekao je premijer Gutić.

Tuzlarije


Predsjednik Omerović je izrazio svoju zahvalnost Vladi Tuzlanskog kantona koja je promptno reagovala i obezbijedila sredstva za sistemsko rješavanje problema u i oko ovog objekta, a sve kako se ovakvi slučajevi ne bi ponovili.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK