TUZLARIJE - BILTEN TK

06.09.2016.
Održana 48. redovna sjednica Vlade TK
Sredstva za projekte vodosnabdijevanja
Tuzlarije


Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na 4 odluke Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede o odobravanju finansijskih sredstava predviđenih Programom ulaganja sredstava vodnih naknada u oblasti vodoprivrede u 2016. godini.

Odobrena su sredstva za radove na izgradnji potisnog voda sa lokaliteta ´´Barice-Maline´´ u cilju vodosnabdijevanja općine Živinice, planirana Programom ulaganja sredstava vodnih naknada u oblast vodoprivrede u 2016. godini u ukupnom iznosu od 41.946, 33 KM

Odobrena su sredstva za izvođenje radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Požaričkih branilaca dio Kikića, općina Gradačac, planirana Programom ulaganja sredstava vodnih naknada u oblast vodoprivrede u 2016. godini u ukupnom iznosu od 68.851, 63 KM.

Odobrena su sredstva za finansiranje izvođenja radova na vodosnabdjevanju naselja Hukići, Galešići i Momanovo u MZ Slavinovići, Grad Tuzla, planirana Programom ulaganja sredstava vodnih naknada u oblast vodoprivrede u 2016. godini u ukupnom iznosu od 35.637, 58 KM.

Odobrena su sredstva za učešće u finansiranju troškova električne energije i nabavci potrebnih hemikalija za funkcionisanje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Gradačcu u ukupnom iznosu od 17.762, 57 KM.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK