TUZLARIJE - BILTEN TK

15.09.2016.
U Stjepan Polju otvoren novi školski objekat OŠ Stjepan Polje
Tuzlarije


Jučer je svečano otvoren novi školski objekat Osnovne škole Stjepan Polje, na području općine Gračanica. Zahvaljujući zajedničkom projektu privrednika sa područja općine Gračanica i Vlade Tuzlanskog kantona, više od 300 učenika ove osnovne škole znanje će ubuduće stjecati u modernim i izuzetno uslovnim učionicama i kabinetima.

Tuzlarije


- Velika mi je čast i zadovoljstvo biti danas ovdje ispred ovog hrama znanja. Znanja kao jedine istinske vrijednosti u društvu, rekao je ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona Zlatan Muratović, zahvalio se svim onima koji su na bilo koji način uzeli učešće kada je realizacija u pitanju ovog velikog projekta te se prisjetio samog početka ovog projekta:

- Kada smo u martu mjesecu imali prvi inicijalni sastanak na ovu temu, i kada sam upoznat sa idejom da se planira rušenje starog objekta i na njegovom mjestu izgradnja nove, moderne škole, bio sam veliki skeptik da ćemo sve to uraditi u predviđenom roku, međutim demantovali su me i na tome im čestitam, jer mi nikad nije bilo draže što me je neko demantovao.

Tuzlarije


Vlada Tuzlanskog kantona je nakon dugo vremena u svojim kapitalnim investicijama planirala više od pola miliona konvertibilnih maraka za podršku i pomoć obrazovnom sektoru, te povećavanju kvaliteta obrazovnog procesa.

- Ovo je najljepša svečanost kojoj sam prisustvovao u proteklih više od godinu dana. Poznavajući privrednike s ovog kraja, nisam se bojao da li ćemo izgraditi novu školu. U to sam bio siguran, ali sam, kao i ministar Muratović, bio skeptik hoćemo li to uspjeti uraditi za vrijeme ljetnog raspusta. S tim u vezi, današnje svečano otvaranje ove moderne škole je dokaz da se predanim radom i zajedničkim djelovanjem sve prepreke mogu savladati, istakao je prilikom otvorenja Škole premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić.

Tuzlarije


- Značajno je istaći da je od momenta rušenja starog školskog objekta do današnjeg dana prošlo samo tri mjeseca, a danas imamo najljepšu školu u cijeloj Bosni i Hercegovini, rekao je u ime privrednika Esad Tursunović, te se svim privrednicima koji su učestvovali u izgradnji nove škole, te Vladi Tuzlanskog kantona i općinskog administraciji zahvalio na iskazanoj ažurnosti.

Osim neizmjernog značaja i činjenice da će učenici svoje školske dane provoditi u veoma uslovnim i modernim prostorijama, značajno je i istaći da vrijednost cijelog projekta iznosi oko 1 miliona KM.

Tuzlarije


Uz premijera Gutića i ministra Muratovića, te predstavnika federalnog, i lokalnog nivoa vlasti, u ime Vlade Tuzlanskog kantona današnjem događaju prisustvovali su ministrica rada, socijalne politike i povratka Danijela Simić, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Hasan Fehratović i ministar trgovine turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK