TUZLARIJE - BILTEN TK

20.09.2016.
Raspodjela sredstava za projekte iz oblasti saobraćaja i saobraćajne kulture


TuzlarijeVlada je danas donijela Odluku o utvrđivanju uslova i kriterija, načinu i postupku raspodjele namjenskih sredstava prikupljenih po osnovu naknade za obavljene tehničke preglede vozila. Ovom Odlukom utvrđeni su uslovi, kriteriji, način i postupak dodjele namjenskih sredstava za programe i projekte iz oblasti saobraćaja i saobraćajne kulture u iznosu od 30.000, 00 KM.

Ova sredstva planirano je da se rasporede za projekte iz oblasti saobraćaja koji se odnose na unapređenje vršenja kontrole tehničke ispravnosti vozila na stanicama tehničkog pregleda, edukaciju djece u predškolskom i školskom uzrastu iz oblasti saobraćajne kulture i poznavanja saobraćajnih propisa, edukaciju vozača po pitanju zaštite čovjekove okoline i smanjenja emisije izduvnih gasova, promociju i organizaciju biciklističkih, auto i moto utrka i manifestacija, povećanje nivoa bezbijednosti saobraćaja, unapređenje nivoa usluge kod prijevoza putnika, te obilježavanje značajnih datuma iz oblasti saobraćaja.

Udruženja će na poziv imati pravo prijaviti najviše dva projekta, a maksimalni iznos sredstava koji se može dodijeliti po jednom projektu je 5.000, 00 KM.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK