TUZLARIJE - BILTEN TK

22.09.2016.
Iz Zvornika umirujuće poruke u povodu referenduma
Tuzlarije


Na jučer održanom sastanku delegacija Vlade Tuzlanskog kantona i Grada Zvornika razgovarano je i o najavljenom referendumu u Republici Srpskoj, te o sigurnosti Bošnjaka ukoliko referendum bude održan. Gradonačelnik Zvornika, istaknuo je da Bošnjaci nemaju razloga za zabrinutost, te da će referendum, ukoliko bude održan, proći bez incidenata.

- Svojim sugrađanima Bošnjacima želim poručiti da ukoliko referendum bude održan, a čini mi se da će biti, nemaju razloga niza kakvu brigu niti strah, da će proći u najmirnijem mogućem redu. On nije uperen protiv naših komšija i prijatelja Bošnjaka. Mi ovdje hoćemo da živimo zajedno. Želimo da život u Zvorniku traje i 26. i 27. i svakog drugog datuma poslije referenduma. Život pred nas stavlja razna iskušenja. Ako ne znamo da im se suprostavimo i da im odolimo, i ako ne znamo da ih prevaziđemo, onda mi nismo pravi. Poručujem i Srbima i Bošnjacima da taj dan moramo biti pravi. Moramo poštovati naše komšije i sugrađane, ma kojoj vjeri pripadali i moramo reći svakom našem sugrađaninu da ga volimo i poštujemo isto i 23. i 26. septembra i da to bude za vijek vjekova, rekao je gradonačelnik Stevanović i izrazio htjenje da se svi građani u Zvorniku podjednako bezbjedno i mirno osjećaju.

- Ovo što smo čuli od gradonačelnika Stevanovića je veoma ohrabrujuće i za nas i za naše povratnike u Zvornik. Raduju nas izjave da Gradonačelnik očekuje da neće biti bilo kakvih provokacija ili incidentnih situacija i ako se referendum bude morao održati, istakao je premijer Gutić ističući povjerenje koje ima u gradonačelnika Stevanovića.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK