TUZLARIJE - BILTEN TK

22.09.2016.
Gornja Orahovica
Svečano puštena u promet rekonstruisana dionica puta
Tuzlarije


Svečanim presijecanjem vrpce premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i ministri u Vladi TK Mirsad Gluhić, Jakub Suljkanović i Hasan Fehratović danas su sa stanovnicima naselja Gornja Orahovica u Gračanici, pustili u saobraćaj rekonstruisanu dionicu saobraćajnice Gračanica - Orahovica Gornja.

U rekonstrukciju ove dionice puta koji od Gračanice vodi prema Srebreniku, a čija je dužina 500 metara, JU Direkcija regionalnih cesta TK uložila je oko 440 hiljada KM.

Premijer Tuzlanskog kantona je ovom prilikom čestitao izvođaču radova, koji je u predviđenom roku kvalitetno okončao sve radove na ovoj dionici i uredno je predao građanima na korištenje.

Prema riječima ministra za trgovinu, turizam i saobraćaj Mirsada Gluhića, radi se o okončanoj realizaciji još jednog projekta iz ovogodišnjeg programa modernizacije regionalne putne mreže na području našeg kantona, koji će omogućiti znatno kvalitetnije povezivanje dva privredna centra u našem kantonu Gračanicu i Srebrenik.

Kako je ovom prilikom naglasio i ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša TK Hasan Fehratović, modernizacija ovog putnog pravca omogućit ce i znatno intenzivniji privredni razvoj ovog područja, ali će umnogome doprinijeti i kvalitetnijem životu mještana ovog i okolnih naselja.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK