TUZLARIJE - BILTEN TK

23.09.2016.
Zamjenik ministra odbrane BiH posjetio Tuzlanski kanton
Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i ministar zdravstva Bahrudin Hadžiefendić primili su danas u radnu posjetu zamjenika ministra odbrane Bosne i Hercegovine Seada Jusića i njegovog savjetnika brigadira Emira Kliku.

Tuzlarije


Bila je ovo prilika da se zamjenik ministra Jusić podrobnije upozna sa situacijom u Tuzlanskom kantonu, te da premijera Gutića i Vladu Tuzlanskog kantona upozna sa aktivnostima koje provodi Ministarstvo odbrane BiH, prije svega na putu pridruživanja euroatlantskim integracijama.
Posebna pažnja posvećena je planovima Ministarstva odbrane BiH po pitanju vojne imovine.
„Ovom prilikom htjeli smo čuti i iz „prve ruke“ dobiti informacije o potrebama lokalnih zajednica, a koje se odnose na vojnu imovinu“, rekao je ovom prilikom zamjenik ministra Jusić.
Tokom sastanka premijer Gutić je istakao da je sigurnost uopšte svima nama na prvom mjestu, bilo da se radi o društvenoj sigurnosti ili sigurnosti kapitala. Govoreći o vojnoj imovini premijer je akcenat stavio na vojnu bazu na Dubravama.
„Mi smo uveliko zainteresirani za rješavanje pitanja besperspektivne vojne imovine, i tu prije svega mislim na dio na kojem se nalazi i koji okružuje Međunarodni aerodrom Tuzla. Aerodrom ima veliki potencijal koji je djelomično blokiran nemogućnošću rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, a u vezi sa pitanjima vojne imovine“, rekao je premijer Gutić.
Zamjenik ministra Jusić je ovom prilikom premijera informisao o načinima i postupcima za rješavanje ovih pitanja, te izrazio očekivanje da će se i to pitanje uskoro riješiti.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK