TUZLARIJE - BILTEN TK

19.10.2016.
Vlada TK
Vlada TK ponovno inicirala neophodne izmjene federalnih i državnih zakona

Obzirom na stradanje dvije studentice u saobraćajnoj nezgodi koja se prošle sedmice desila u Sarajevu, Vlada Tuzlanskog kantona zaključcima donesenim na zadnjoj sjednici Vlade TK ponovila je svoje ranije inicijative za izmjenu zakonskih propisa.


Tuzlarije


Kantonalna vlada i drugi nadležni kantonalni organi uputili su još krajem mjeseca maja ove godine nadležnim federalnim organima i organima Bosne i Hercegovine inicijative za izmjene Zakona o prekršajima, Zakona o poreznoj upravi i Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, a sve u cilju pooštravanja kaznene politike i kvalitetnijeg izvršenja naplate izrečenih novčanih kazni za prekršaje u oblasti saobraćaja.

Obzirom da od dana upućivanja ovih inicijativa do danas Vlada Tuzlanskog kantona nije dobila povratne informacije, današnjim zaključkom Vlada je od nadležnih federalnih organa i državnih organa Bosne i Hercegovine ponovno zatražila da se u što kraćem roku očituju o podnesenim inicijativama. Ovaj zaključak nakon će biti dostavljen Federalnom ministarstvu pravde, Federalnom ministarstvu finansija i Ministarstvu prometa i komunikacija BiH.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK