TUZLARIJE - BILTEN TK

20.10.2016.
Provođenje Indeksa inkluzivnosti u srednjim školama Tuzlanskog kantona
Tuzlarije


Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zlatan Muratović, pomoćnica ministra za obrazovanje i nauku Mersija Jahić i pomoćnica ministra za ekonomsko-finansijske poslove Jasminka Kurević sastali su se sa direktorom Pedagoškog zavoda Nikolom Čičom i predstavnicima Misije OSCE-a u BiH, Dragicom Karadžin, Sabinom Nadžaković i Tatjanom Ostojić-Dragić. Inicijalni sastanak organizovan je kako bi se sumirali rezultati koji su ostvareni, nastavila saradnja, razmijenile ideje, te postigao zajednički dogovor o realizaciji sporazuma o provođenju “Programa za inkluzivne škole-Indeks inkluzivnosti” u srednjim školama u Tuzlanskom kantonu.

Ministar Muratović iskazao je razumijevanje za realizaciju ovog programa, te kazao:

- Permanentna edukacija svih zaposlenika u ustanovama obrazovanja, prenošenje znanja o metodologiji Indeksa inkluzivnosti, i svaka vrsta podrške u cilju izrade školskih razvojnih planova je dobrodošla. Inkluzija je jedan od prioriteta u radu i zahvaljujem se OSCE-u na podršci, to nam puno znači jer je obrazovanje temelj društva.

Tokom sastanka iskazano je obostrano razumijevanje za saradnju a sagovornici su razmijenili prijedloge i mišljenja za realizaciju narednih aktivnosti, prije svega potpisivanje Memoranduma o razumijevanju, kao i za provođenje Programa za inkluzivne škole.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK