TUZLARIJE - BILTEN TK

03.11.2016.
Vlada TK izdvaja 100. 000 KM za rekonstrukciju puta u MZ Drijenča

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona koju je predvodio premijer TK Bego Gutić, u društvu sa generalnim konzulom R Hrvatske u Tuzli Ivanom Bandićem posjetila je danas župu sv. Ante Padovanskog u Mjesnoj zajednici Drijenča. Cilj je, rečeno je ovom prilikom, dati podršku MZ Drijenča sa većinskim hrvatskim življem, koji trenutno broji nešto manje od 300 žitelja, ali u koji se rado vraćaju nekadašnji stanovnici koji su na privremenom radu u inostranstvu.

Tuzlarije


Premijer Gutić je u razgovoru sa gvardijanom Franjevačkog samostana i Crkve Sv. Petra i Pavla u Tuzli fra. Mariom Divkovićem, domaćinom fra. Franjom Martinovićem i generalnim konzulom Republike Hrvatske u Tuzli Ivanom Bandićem najavio realizaciju projekta asfaltiranja makadamskog puta na dionici Drijenča -Obodnica -Tuzla.

„Danas smo došli sa konkretnim prijedlogom, a to je da će Vlada TK putem Direkcije za ceste izdvojiti 100 000 KM za izgradnju ovog puta. Ono što me raduje je da će i Općina Čelić izdvojiti 40 000 KM, tako da očekujemo u narednih nekoliko mjeseci sa ovim sredstvima da asfaltiramo oko 1 km puta. Istovremeno očekujemo da će Grad Tuzla učestvovati u realizaciji ovog projekta kako bi se planirano završilo do kraja iduće godine“, kazao je premijer Gutić.

Tuzlarije



Zahvalnost za iskazano interesovanje i spremnost da pomognu žiteljima Drijenče, izrazili su pored ostalih i gvardijan Franjevačkog samostana i tamošnji župnik.
Generalni konzul Republike Hrvatske u Tuzli Ivan Bandić podsjetio je da je prošle godine, u rekonstrukciji puta na području ove MZ u dužini od jednog kilometra značajnim sredstvima učestvovala i Vlada R. Hrvatske. Kako je istaknuto ovom prilikom, dobra saradnja MZ Drijenča i njenih stanovnika sa Vladom TK bit će nastavljena i u narednom periodu, a sve sa ciljem poboljšanja uslova života žitelja ovoga kraja
Pored premijera Gutića u delegaciji Vlade TK bili su i ministrica pravosuđa i uprave Ivana Kulić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić i direktor JU Direkcija regionalnih cesta TK Agan Delibajrić.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK