TUZLARIJE - BILTEN TK

18.11.2016.
Vlada TK
Prijem za načelnika Općine Kladanj

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić primio je danas u posjetu načelnika Općine Kladanj Jusufa Čavkunovića. Osim čestitki na ponovnom izboru i imenovanju, te želja za uspješan rad u narednom periodu, na sastanku je razmatrana i aktualna problematika s kojom se Općina susreće.

Tuzlarije


Prije svega to se odnosi na stanje u dioničkom društvu „Konjuh“ Kladanj i putnu infrastrukturu koja vodi prema ovom turističkom objektu.

Premijer Gutić je načelnika upoznao da je Vlada stanje u ovom privrednom društvu razmatrala na jednoj od posljednjih sjednica, te da je u skladu sa tim zauzela stavove i dala određena zaduženja nadležnim institucijama. Kada je u pitanju putna infrastruktura, premijer Gutić je načelnika Čavkunovića informisao o planiranoj analizi i prekategorizaciji putnih pravaca na području našeg kantona, što bi u konačnici moglo rezultirati i određenim sredstvima koja bi se mogla izdvojiti za sanaciju dijela ovog putnog pravca.
Na sastanku je također razgovarano o koncesijama i koncesionarima na području kladanjske općine i mogućnostima završetka izgradnje sportske dvorane u Kladnju.


Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK