TUZLARIJE - BILTEN TK

24.11.2016.
Delegacija Vlade TK u povodu Dana državnosti BiH
Na spomen obilježjima u Tuzli položeno cvijeće i odata počast
Tuzlarije


U povodu obilježavanja 25. Novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine delegacija Vlade Tuzlanskog kantona položila je cvijeće i odala počast na spomen obilježjima na Slanoj Banji u Tuzli.

Tuzlarije


Ovom prilikom premijer Tuzlanskog kantona istakao je da obilježavanje Dana državnosti danas ima više uloga i funkcija.

„Jedna od najznačajnijih funkcija je upoznavanje naših mladih generacija sa onim šta je urađeno 25. novembra 1943. godine, i koliki značaj te aktivnosti imaju i danas. Danas, kad obilježavamo Dan državnosti, nažalost moramo priznati da naša borba za Bosni i Hercegovinu, kakva je definisana prije 74 godine, još uvijek nije završena. Sad, više nego ikad, moramo svi, a posebno mi koji se nalazimo na odgovornim državnim funkcijama, moramo iskazati naše opredjeljenje ka opstojnosti jedine nam domovine. Danas više nego ikad moramo reći odlučno NE referendumima, reorganizacijama, trećim ili inim entitetima, i snažno DA jedinstvenoj, cjelovitoj, suverenoj Bosni i Hercegovini, domovini Bošnjaka, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji ovdje žive. Moramo reći odlučno DA Bosni i Hercegovini najmanje onakvoj za kakvu smo se izborili u proteklom ratu ´92-´95.“, rekao je premijer Gutić.

Tuzlarije


Tuzlarije


Delegaciju Vlade Tuzlanskog kantona osim premijera Gutića činili su ministrica rada, socijalne politike i povratka Tuzlanskog kantona Danijela Simić, ministrica pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona Ivana Kulić, ministar finansija Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona Zlatan Muratović, ministar za boračka pitanja Tuzlanskog kantona Fahrudin Skopljak, ministar unutrašnjih poslova Husein Topčagić, ministar zdravstva Bahrudin Hadžiefendić, ministar industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović i ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK