TUZLARIJE - BILTEN TK

07.12.2016.
Vlada TK
Srednjoročni plan i program razvoja regionalnih cesti

TuzlarijeVlada Tuzlanskog kantona donijela je jučer Srednjoročni plan i program razvoja, održavanja, zaštite, rekonstrukcije, izgradnje i obnove regionalnih cesta i objekata na cestama na području Tuzlanskog kantona na period od 2017 – 2020. godine. Plan i program razvoja, uputiti će se Skupštini Tuzlanskog kantona na davanje saglasnosti.

Srednjoročni plan i program razvoja, održavanja, zaštite, rekonstrukcije, izgradnje i obnove regionalnih cesta i objekata na cestama Tuzlanskog kantona je skup mjera i aktivnosti koje se poduzimaju u cilju stvaranja uslova za trajno, bezbjedno i nesmetano odvijanje saobraćaja na cestama Tuzlanskog kantona u skladu sa zakonskim obavezama.

On predstavlja osnovu za organizovano predviđanje i usmjeravanje razvoja u mrežu regionalnih cesta na području Tuzlanskog kantona i treba da bude bazna osnova za razvoj regionalnih cesta na području Kantona. Izradom Srednjoročnog plana i programa, nastojalo se analizirati postojeće stanje cesta i objekata na njima kao i saobraćaja na području Tuzlanskog kantona i na osnovu analize prikupljene dokumentacije, predložiti odgovarajuća adekvatna rješenja poboljšanja saobraćajnog sistema, odnosno cestovne mreže regionalnih cesta na području Tuzlanskog kantona.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK