TUZLARIJE - BILTEN TK

23.12.2016.
Ostale odluke donesene na 34. vanrednoj sjednici Vlade TK
TuzlarijeVlada Tuzlanskog kantona donijela je jučer odluku o odobravanju 10.016, 12 KM Kantonalnom sudu u Tuzli na ime naknada za planirane radove na rekonstrukciji i dogradnji postojećeg objekta u kome su smještene pravosudne institucije. Naknade su utvrđene po rješenjima Službe za prostorno uređenje i zaštitu okoline Tuzla.

-Također Vlada je odobrila 7.000, 00 KM Udrženju porodica zarobljenih i nestalih lica općine Zvornik, na ime održavanja Mezarja Memići u općini Kalesija.

-Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i povratak Vlada je odobrila 4.597, 59 KM za nabavku dječijih paketića, djeci korisnicima usluga ustanova i organizacija socijalne i dječije zaštite, koja su bez odgovarajućeg roditeljskog staranja, djeci sa smetnjama u psihičkom i fizičkom razvoju i djeci na liječenju u zdravstvenim ustanovama.

-Na ime pružanja podrške i pomoći u održavanju Roditeljske kuće Vlada Tuzlanskog kantona je Udruženju „Srce za djecu koja boluju od raka FBiH“ odobrila 2.000, 00 KM, a isti iznos odobren je HKD „Napredak“ Tuzla je na ime sufinansiranja održavanja tradicionalnog Božićnog domjenka.

-Vlada Tuzlanskog kantona donijela je dvije odluke o unutrašnjoj preraspodjeli rashoda u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2016. godinu.

-Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na Odluku o odobravanju okončane situacije koja se odnosi na izvršavanje obaveza iz Ugovora o izvođenju radova između općine Živinice i d.o.o. “Termovent” Živinice, a u vezi sa projektom toplifikacije Živinica – sekundarni dio II faza. Shodno ovoj odluci na račun Općine Živinice je odobren prijenos 56.184, 08 KM.

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na Odluku o odobravanju 112.905, 00 KM namjenskih sredstava od ekoloških naknada Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice za nabavku analizatora za Sistem za praćenje kvalitete zraka na području TK.

-Zbog ispravljanja tehničke greške u nedavno donesenoj odluci Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala saglasnost na Odluku Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta o dopuni Odluke o korisnicima, iznosima i namjeni sredstava sa potrošačke jedinice Tjelesna kultura i sport za 2016. godinu.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK