TUZLARIJE - BILTEN TK

18.08.2008.
Ostale odluke Vlade TK


U nastavku možete pročitati i ostale odluke Vlade TK donesene na zadnjoj, 55. sjednici Vlade TK. Data je saglasnost na Odluku ministra za rad i socijalnu politiku kojom je odobreno 75 232 KM za obavezno zdravstveno osiguranje korisnika socijalne zaštite i zaštite porodice sa djecom.

Sredstva za ove namjene bit će uplaćena Zavodu zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala saglasnost na Odluku Ministarstva zdravstva o izmjeni Programa prioritetnih kapitanih ulaganja u sektoru zdravstva za 2008. godinu.
Ovim Programom utvrđuju se prioritetna kapitalna ulaganja u Javnim zdravstvenim ustanovama na području Tuzlanskog kantona.

Iznos sredstva za ove namjene ostao je isti
3 550 500 KM, a izmjene na koje je danas data saglasnost odnose se na namjenu sredstava u pojedinim zdravstvenim ustanovama.

U skladu sa Programom raspodjele sredstava sa budžetske pozicije „Manifestacije“ Hrvatskom kulturnom društvu Napredak Tuzla danas je odobreno 10000 KM na ime sufinansiranja ovogodišnje Međunarodne likovne kolonije Breške.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je donijela Odluku o prijenosu osnovnog sredstva, putničkog vozila Golf IV, registrovanog na Vladu Tuzlanskog kantona, u trajno vlasništvo Skupštini Tuzlanskog kantona.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o raspisivanju javnog oglasa za izbor predsjednika i članova NO Rudnika soli Tušanj Tuzla. Sadašnjem NO ovog privrednog društva mandat ističe 28.10.2008. godine.

Na zahtjev Ministarstva pravosuđa i uprave Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala saglasnost za prijem jednog državnog službenika u Općinskom sudu u Gradačcu, saglasnost za prijem tri državna službenika u Kantonalnom sudu u Tuzli i saglasnost za prijem dva namještenika u Općinskom sudu Kalesija.

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na Rješenje ministra poljoprivede, vodoprivede i šumarstva o imenovanju Komisije za pois cjelokupne vrijednosti kapitala JU Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona, radi upisa kapitala u sudski registar.




Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona

Priredio(la): S.M.