TUZLARIJE - BILTEN TK

29.12.2016.
Vlada Tuzlanskog kantona paketićima obradovala mališane
Tuzlarije


Povodom nastupajućih novogodišnjih praznika, prigodnim paketićima delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Begom Gutićem, obradovala mališane hospitalizirane na Dječjoj klinici Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, te štićenike Doma za djecu bez roditeljskog staranja i JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla.

Ovom prilikom premijer Gutić i ministri u vladi Tuzlanskog kantona su djeci, te uposlenicima ovih ustanova zaželjeli sretne novogodišnje praznike, brzo ozdravljenje i školski uspjeh u 2017. godini.

- Vlada Kantona ovim nastavlja tradiciju koju smo počeli u prvoj godini mandata, a to je da za novogodišnje praznike obiđeno ove ustanove gdje su smještena naša djeca. Ovim gestom i skromnim poklonima želimo im izmamiti osmijeh na lice, da im čestitamo novogodišnje praznike i poželimo sve najbolje, rekao je tokom obilaska Dječje klinike premijer Kantona Bego Gutić.

Osim premijera mališanima su u ime Vlade Tuzlanskog kantona novogodišnje paketiće uručili ministrica rada, socijalne politike i povratka Danijela Simić, ministrica pravosuđa i uprave Ivana Kulić, ministar zdravstva Bahrudin Hadžiefendić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zlatan Muratović, ministar finansija Jakub Suljkanović i ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK