TUZLARIJE - BILTEN TK

04.01.2017.
Novu godinu Vlada započela u radnoj atmosferi

Vlada Tuzlanskog kantona 2016. godinu je završila sa realizacijom oko 84% od ukupno planiranih mjera. „Oko 30-tak mjera koje Vlada nije realizirala tokom 2016. godine rezultat su objektivnih okolnosti, ali će u narednim danima to biti posebno analizirano“ rekao je na današnjem sastanku sa ostalim članovima Vlade TK premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i izrazio svoje zadovoljstvo aktivnostima koje je Vlada uradila u prošloj 2016. godini.

Tuzlarije


Na ovom radnom sastanku, kojim je Vlada započela novu 2017. godinu, Vlada je osim rezimiranja realizacije iz 2016., kratko predstavila i plan aktivnosti za 2017. godinu.
„2017. godina nosi svoje izazove. Odmah na početku očekuje nas Budžet Tuzlanskog kantona za 2017., Zakon o državnoj službi TK, te nastavak kolektivnog pregovaranja i zaključivanje granskih kolektivnih ugovora za područje našeg kantona. U nastavku godine Vlada će aktivno raditi na realizaciji dva najbitnija dokumenta, a to su reformska agenda i odgovaranje na pitanja iz Upitnika Evropske komisije“ kazao je ovom prilikom premijer Gutić.
Na kraju sastanka zaključeno je da će Vlada u 2017. godini nastaviti istim tempom i orijentacijom otvorenosti prema privredi i realnom – proizvodnom sektoru. S tim u vezi, danas je odmah dogovoreno da se pokrenu procedure za osiguranje oko 20 miliona KM povoljnih kreditnih sredstava, namijenjenih kao poticaj privrednom sektoru, a za koje će troškove obrade kredita i kamate sufinansirati Vlada Tuzlanskog kantona.



Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK