TUZLARIJE - BILTEN TK

11.01.2017.
U Banovićima i Lukavcu lični dokumenti će se vaditi u prostorima policijskih stanica

U prisustvu predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti Tuzlanskog kantona, menadžmenta MUP-a TK sa saradnicima, načelnika općine Banovići i općine Lukavac i brojnih zvanica, danas su svečano otvorene nove prostorije Odjeljenja za administraciju policijskih stanica Banovići i Lukavac.

Tuzlarije


Radi se o prostorima koji će u narednom periodu biti namijenjeni izdavanju ličnih dokumenata i registraciju motornih vozila.

U svom obraćaju premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić rekao je da je cilj Vlade Tuzlanskog kantona da se kroz projekte vraćanja Odjeljenja za administraciju policijskih stanica na nivou MUP-a TK, koji su zaduženi za izdavanje ličnih dokumenata i rješavanje drugih građanskih stanja, u prostorije MUP-a, naprave dodatne uštede unutar budžeta Tuzlanskog kantona s obzirom da Vlada TK izdvaja značajna sredstva na ime zakupa prema JP BH Pošte. Takođe je istakao da će građani i privredni subjekti sada moći na što brži i efikasniji način ostvarivati svoja prava.

„Na ovaj način ostvarena su dva strateška cilja MUP-a TK, odnosno Vlade TK i to da su savremenim šalter salama stečeni bolji uslovi za rad i unapređenje saradnje sa građanima u ostvarivanju njihovih prava kada je u pitanju izdavanje ličnih dokumenata i registracija motornih vozila, te da su se vraćanjem ovih usluga u prostorije MUP-a TK-a ostvarile uštede od više desetina hiljada konvertibilnih maraka na godišnjem nivou. U ranijem periodu završene su šalter sale u Gradačcu i Sapni, a u narednom periodu težit će se vraćanju navedenih usluga i u drugim općinama Tuzlanskog kantona. Za tekuću 2017.godinu u planu su Kladanj i Tuzla“ izjavio je ministar unutrašnjih poslova TK Husein Topčagić.

Tuzlarije

Načelnici općina Banovići i Lukavac zahvalili su se prije svega Vladi Tuzlanskog kantona i MUP-u TK na realizaciji projekata koji se provode s ciljem poboljšanja života građa na području navedenih općina.

Ovom prilikom, obavještavamo građane da sva prava iz nadležnosti Odjeljenja za administraciju PS Banovići i PS Lukavac (lične karte, putne isprave, registracija motornih vozila i dr.) mogu ostvariti u Banovićima na adresi Habetova broj 1 i u Lukavcu u zgradi Policijske stanice Lukavac u Ulici Trg slobode bb.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK