TUZLARIJE - BILTEN TK

26.01.2017.
Pripreme za organizaciju 18. karate turnira ˝TK Open˝
Tuzlarije


Povodom predstojećeg obilježavanja 20. godišnjice od osnivanja Kluba borilačkih sportova "Tuzla-Sinbra" i 18. Po redu međunarodnog turnira u karateu "TK Open" premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zlatan Muratović sa saradnicima susreli su se danas sa direktorom Kluba Fikretom Selmanom.

Razgovarano je o pripremama za organizaciju ove, za Tuzlanski kanton veoma važne sportske manifestacije koja se održava povodom 1. marta – Dana nezavisnosti BiH i čiji je pokrovitelj tradicionalno Vlada Tuzlanskog kantona.

Gospodin Selman je upoznao premijera Gutića i ministra Muratovića da se i ove godine na Turniru očekuje oko 1.500 učesnika.

Premijer Gutić je prihvatio poziv da bude predsjednik Organizacionog odbora ove sportske manifestacije i izrazio punu podršku organizaciji sportskog događaja koji će ponovo, na najbolji način, prezentirati i Tuzlanski kanton.

"Vjerujem da će i drugi nivoi vlasti ali i brojni sponzori prepoznati važnost i potrebu da se podrži ovaj sportski događaj. To treba učiniti, prije svega zbog njegovog ugleda na domaćoj i međunarodnoj sceni, ali i zbog činjenice da je organizator Turnira jedan od najtrofejnijih sportskih kolektiva u BiH" istakao je premijer Gutić.

"Planirano je da se prvog dana takmiče najbolji seniori, a drugog dana će biti organizovano takmičenje za mlađe kategorije", rekao je direktor Selman.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK