TUZLARIJE - BILTEN TK

11.02.2017.
Ostale odluke donesene na 65. redovnoj sjednici Vlade TK
Vlada Tuzlanskog kantona utvrdila je osnovicu za obračun plaća uposlenika u oblastima obrazovanja, policije, pravosuđa i uprave u Tuzlanskom kantonu, kao i visini naknade za ishranu tokom rada.
Iznosi su ostali nepromijenjeni u odnosu na prethodni period tako da osnovica za obračun plaće iznosi 380, 25 KM, a naknada za ishranu 8 KM po izrađenom danu.

Tuzlarije


Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o prijenosu stalnih sredstava nastalih realizacijom projekta „Toplifikacija Općinskog suda Banovići“ koja se knjigovodstveno vode na Ministarstvu prostornog uređenja i zaštite okolice, u vlasništvo Općine Banovići.

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost za raspisivanje konkursa za izbor i zasnivanje radnog odnosa saradnika iz reda diplomiranih studenata, nosilaca najvećeg priznanja „Zlatna plaketa Student generacije“ na JU Univerzitet u Tuzli.

Vlada Tuzlanskog kantona prihvatila je poziv za pokroviteljstvo bez finansijske potpore Prve škole ultrazvuka pod nazivom “Ultrazvuk i fetalne malformacije” sa međunarodnim učešćem, u organizaciji “Udruženja za ultrazvuk u medicini Ian Donald” Tuzla. Cilj skupa je unapređenje primjene ultrazvučne dijagnostike i perinatalne dijagnostike, te razmjena iskustava sa drugim ustanovama iz BiH i regiona.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o izmjeni Odluke o imenovanju Komisije za izradu Programa javnih investicija Tuzlanskog kantona. Ovom odlukom dosadašnji član Komisije Esad Arnautović, predstavnik Kantonalne privredne komore Tuzla zamijenjen je Suadom Selimovićem, sekretar Udruženja za poljoprivrednu i prehrambenu industriju Kantonalne privredne komore Tuzla.

Zbog odlaska dosadašnjeg uposlenika na rad u drugu instituciju, Vlada Tuzlanskog kantona dala je danas saglasnost Kantonalnom sudu u Tuzli za prijem jednog namještenika, višeg samostalnog referenta za informcijsko - komunikacijske tehnologije u radni odnos na neodređeno vrijeme.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK