TUZLARIJE - BILTEN TK

25.07.2016.
Pripreme za Eurobasket 2017:
Okupila se muška košarkaška reprezentacija BiH
Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se večeras u Tuzli gdje će u narednom periodu obaviti pripreme za nastup u kvalifikacijama za Eurobasket 2017. godine.

Na poziv selektora Damira Mulaomerovića odazvala se većina igrača, dok će se Nurkić i Teletović ekipi priključiti početkom augusta. Najavljeno je i da će Edin Atić na pripreme kasniti dva dana, kao i Nemanja Gordić, a Alex Renfro stiže 1. augusta. Prvi trening planiran je za sutra u SKPC "Mejdan" u Tuzli.

Tuzlarije


Damir Mulaomerović, trener reprezentacije BiH kazao je da je igrač Karahodžić SMS porukom otkazao svoj dolazak zbog umora. "Ne mogu razumjeti da igrač s 18 godina može biti umoran. Bez obzira na sve, idemo na jedno putovanje na kojem ćemo narednih mjesec i po raditi dobro i pokušati izboriti plasman na Evropsko prvenstvo".

Pogledajte šta je još o pripremama i atmosferi u reprezentaciji kazao Mulaomerović.


Reprezentativci Adin Vrabac, Miralem Halilović i Džanan Musa o početku priprema i očekivanjima.


Reprezentacija BiH u Tuzli će raditi do početka augusta kada je planirana prijateljska utakmica sa Slovenijom u Celju, a 7. augusta će nastaviti pripreme u Svetom Martinu na Muri.

U Sloveniji će također odigrati turnir na kojem će nastupiti domaća selekcija, te Belgija i Portugal. Poslije Slovenije, reprezentacija BiH će nastupiti na turniru u Skoplju zajedno sa selekcijama Makedonije, Belgije i Crne Gore. Povratak u Tuzlu planiran je za 20. august i tu će reprezentacija boraviti do kraja kvalifikacijskog perioda.

Reprezentacija BiH će u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo igrati protiv Rusije i Švedske.

Nakon dolaska igrača, održan je i kratki sastanak na kojem je selektor Mulaomerović govorio o planiranim aktivnostima u narednom periodu. Predstavljen je stručni štab, liječnički tim koji će voditi računa o zdravlju košarkaša, a prisutne igrače je pozdravio i premijer Bego Gutić, zaželivši im dobrodošlicu u grad soli.Reprezentacija BiH u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će 2017. godine biti održano u Rumuniji, Finskoj, Turskoj i Izraelu igrat će protiv selekcija Rusije i Švedske.

Prvi meč zakazan je za 31. augusta u Rusiji, a 3. septembra naša reprezentacija dočekuje selekciju Švedske. Nakon toga slijedi domaći meč protiv Rusije, a 14 septembra gostovanje u Švedskoj.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.