TUZLARIJE - BILTEN TK

01.09.2016.
Premijer i ministri čestitali početak školske godine
Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zlatan Muratović i ministar zdravstva Bahrudin Hadžiefendić, danas su, prvog nastavnog dana u školskoj 2016/17. godini, posjetili Osnovnu školu „Pazar” i Mješovitu srednju mašinsku školu u Tuzli.

Tuzlarije


U povodu početka nove školske godine, premijer Gutić i ministri Muratović i Hadžiefendić uputili su želje za uspješno školovanje, dobro zdravlje, dobru saradnju sa nastavnicima, kako prvačićima koji su prvi put sjeli u školske klupe, tako i djeci svih uzrasta koji su započeli nove nivoe obrazovanja u ovoj školskoj godini u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona.

Tuzlarije


Na prigodnoj svečanosti organiziranoj u čast prvačića u osnovnoj školi “Pazar”, ministar Muratović zaželio je roditeljima i đacima – prvacima sreću, dobro zdravlje i puno uspjeha u životu, radu i učenju, ali i svim zaposlenicima u ustanovama obrazovanja.

Tuzlarije



Čestitke učenicima i nastavnicima uputio je i ministar Hadžiefendić koji se ovom prilikom prisjetio svojih školskih dana provedenih upravo u učionicama OŠ „Pazar“.
Današnja posjeta ujedno je bila i prilika da direktori škola upoznaju delegaciju Vlade Tuzlanskog kantona sa radom i funkcionisanjem ovih ustanova, pri čemu su zajedno obišli učionice i prostore u objektima. Posebna pažnja posvećena je Mješovitoj srednjoj mašinskoj školi u Tuzli, s obzirom na mogućnosti i potencijal koji ova škola pruža tokom i nakon obrazovanja. Premijer Bego Gutić najavio je da će Vlada Tuzlanskog kantona podržati sve strukovne i tehničke škole, a za određena zanimanja, za kojima postoji opravdana potreba i potražnja na tržištu rada, Vlada će sagledati da u narednom periodu ponudi i određene stipendije. Također, uradit će se i analiza potrebnih kadrova i zanimanja u narednom periodu, te će resorno ministarstvo predložiti podršku u vidu materijalne i tehničke opremljenosti.
Premijera Gutića i ministre Muratovića i Hadžiefendića, tokom posjeta, ugostili su direktor OŠ “Pazar” Almir Dorić i direktor Mješovite srednje mašinske škole u Tuzli, Emir Teskeredžić. Također, resorni ministar Muratović i pomoćnica ministra za obrazovanje i nauku Mersija Jahić, danas su posjetili i dvije škole u Lukavcu, i to Osnovnu školu “Lukavac Mjesto” i Mješovitu srednju školu, gdje su uputili čestitke za početak nove školske 2016/17. godine.

Priredio(la): Odjeljene za informisanje Vlade TK