TUZLARIJE - BILTEN TK

05.10.2016.
Bego Gutić, premijer Tuzlanskog kantona
Javna čestitka povodom Svjetskog dana učitelja/nastavnika
Tuzlarije


Povodom 5. oktobra, dana kada učitelji i nastavnici u cijelom svijetu obilježavaju svoj dan, premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić upućuje javnu čestitku svim prosvjetnim radnicima:

Svim prosvjetnim radnicima na području našeg kantona u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime čestitam 5. oktobar – Svjetski dan učitelja/nastavnika. Ovim putem želim izraziti zahvalnost i poštovanje za sve što činite kako biste našoj djeci prenijeli neophodna znanja, ali ih i odgojili, kako bi sutra bili vrijedni članovi našeg društva.

Uloga učitelja u našem društvu od neprocjenjivog je značaja. Naša djeca, na kojima je budućnost kantona, Federacije i cijele Bosne i Hercegovine, upravo od vas dobivaju potrebna znanja koja će kasnije pretočiti u boljitak svih nas.

Iako uslovi u kojima nastavnici i profesori danas rade nisu idealni, a njihov rad nije dovoljno vrednovan, svjestan sam kako, uprkos tome, ulažete maksimalne napore u obrazovanju i odgoju svakog učenika. Najveće priznanje za taj rad su brojni naraštaji mladih obrazovanih ljudi koji izlaze iz učionica.

Ovim putem želim iskazati i spremnost Vlade, na čijem sam čelu, na stalni dijalog, s ciljem osiguranja bolje pozicije obrazovanja i položaja prosvjetnih radnika u našem društvu.