TUZLARIJE - BILTEN TK

18.11.2016.
Vladu posjetila djeca i osoblje predškolske ustanove „Aladin“ iz Tuzle
Delegacija i najmlađi polaznici predškolske ustanove „Aladin" iz Tuzle posjetili su danas premijera Tuzlanskog kantona Bego Gutića. Ovom prilikom razgovarano je o stanju u ovoj privatnoj predškolskoj ustanovi, izazovima s kojim se susreću u svom radu, ali i planovima za budućnost.

Tuzlarije


Premijer Kantona Bego Gutić izrazio je zadovoljstvo današnjom posjetom, koja je po njegovim riječima „istinsko osvježenje na kraju dana i radne sedmice".

Tokom sastanka direktorica Ustanove Sanija Kusturica je prezentirala nekoliko inicijativa u vezi sa Zakonom o predškolskom odgoju i obrazovanju i drugim podzakonskim aktima, a čija bi implementacija doprinijela poboljšanju situacije u ovoj oblasti.

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije


Premijer Gutić i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zlatan Muratović su se složili da bi država, kao regulator u oblasti predškolskog odgoja i obrazovanja, trebala više raditi na poboljšanju stanja u toj oblasti, ali da je ipak teško očekivati da bi se odnos prema javnim i privatnim predškolskim ustanovama mogao izjednačiti. Ipak prostora za napredak ima, složili su se Premijer i Ministar, te pozvali predškolsku ustanovu „Aladin" da u saradnji sa drugim predškolskim ustanovama na području našeg kantona usaglase zajedničke inicijative i dostave Ministarstvu na razmatranje.

Osim premijera Gutića, ministra Muratovića i direktorice Kusturica, današnjoj posjeti su osim najmlađih polaznika predškolske ustanove „Aladin", prisustvovali ministrica za rad, socijalnu politiku i povratak Danijela Simić, pedagogica u Ustanovi Dženana Ćudić i odgajateljica Edita Šabović.

Priredio(la): Vlada TK