TUZLARIJE - BILTEN TK

14.12.2016.
Svečano otvoren rekonstruisani Biro za zapošljavanje u Tuzli
JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona uz podršku Vlade Švicarske, danas je svečano otvorila rekonstruisani Biro za zapošljavanje u Tuzli.

Tuzlarije


Cilj rekonstrukcije bio je prilagođavanje fizičkog prostora novim metodama rada koje će Služba provoditi u narednom periodu.

Biro za zapošljavanje Tuzla već nekoliko mjeseci primjenjuje novi metod rada, a adaptirani prostor sa moderno uređenim prostorijama, tehničkom opremom i obučenim zaposlenicima omogućuje pružanje kvalitetnije usluge nezaposlenim osobama.

Uz efikasniju evidenciju putem Šalter sale, nezaposlene osobe uključene u savjetodavni proces će uz podršku stručnog osoblja i izradu individualnih planova za zapošljavanje imati više šanse za pronalazak radnog mjesta.

Ključ za integraciju nezaposlenih lica na tržište rada leži u poboljšanoj i kontinuiranoj komunikaciji sa poslodavcima sa jedne strane i intenzivnom radu sa nezaposlenim licima sa druge strane. Ovakva podjela organizacije rada omogućava više vremena za rad sa nezaposlenim licima i poslodavcima.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Otvaranju Biroa Tuzla prisustvovali su Premijer TK, Bego Gutić, Ministrica za rad i socijalnu politiku TK, Danijela Simić, direktor GOPA-e i rukovodilac YEP-a, dr Ranko Markuš, predstavnici Ambasade Švicarske u BiH, te drugi brojni zvaničnici i predstavnici institucija i organizacija sa područja Tuzlanskog kantona, kao i brojni poslodavci.

J.B.