TUZLARIJE - BILTEN TK

29.09.2008.
Danas u Vladi TK
Prijem povodom 16 godina od osnivanja 2. Korpusa ARBiH


U povodu obilježavanja 16. godišnjice od osnivanja II Korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić primio je danas u posjetu generale II Korpusa Seada Delića i Hazima Šadića, prof. dr. Saliha Kulenovića, jednog od osnivača II Korpusa, kao i Mirsada Begića komadanta II pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.



Na sastanku su evocirane uspomene i sjećanja iz ratnog perioda 1992-1995. godine.

- Sve što sada imamo, a prije svega slobodu, zasluga je ovih ljudi i boraca koji su učestvovali u ratu od 1992 do 1995. godine. Svjesni smo da boračka populacija zaslužuje mnogo više i da tim ljudima treba pružiti daleko više nego što se to sada čini. Ipak u skladu sa našim trenutnim sposobnostima Vlada Tuzlanskog kantona za pomoć boračkoj populaciji godišnje izdvaja oko 15 miliona KM, istakao je premijer Mujić.



Nakon sastanka delegacija Vlade Tuzlanskog kantona obišla je i položila cvijeće na Partizanskom spomen groblju, Spomeniku poginulim braniteljima Tuzle i Bosne i Hercegovine 1992 -1995. godine, mezarju/groblju civilnih žrtava na Slanoj Banji, kao i mjestu stradanja tuzlanske mladosti i spomeniku na „Kapiji“.



U ime Vlade Tuzlanskog kantona cvijeće su položili premijer Enes Mujić, Ministar za boračka pitanja Bahrija Mehurić, Ministrica za obrazovanja, nauku, kulturu i sport TK Mirzeta Hadzić-Suljkić i Ministrica za prostorno planiranje i zaštitu okolice TK Jadranka Miraščić.

Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona

Priredio(la): V.K.