TUZLARIJE - BILTEN TK

30.01.2017.
Premijer i resorni ministri Vlade TK boravili u posjeti UKC Tuzla:
Najavljena nova ulaganja u zdravstvo
U Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, danas je održan radni sastanak između predstavnika Vlade TK i zaposlenika UKC Tuzla. Sastanku su prisustvovali premijer Vlade TK, Bego Gutić, ministar zdravstva Bahrudin Hadžiefendić, ministar finansija Jakub Suljkanović i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zlatan Muratović, direktor UKC Tuzla, doc. dr. Nešad Hotić, pomoćnik direktora za medicinske poslove, prof. dr. Fahrija Skokić, pomoćnik direktora za ekonomsko finansijske poslove, dipl. ecc. Sabina Tanović, pomoćnik direktora za pravne poslove dipl. pravnik Ervin Mujkić i pomoćnik direktora za sestrinstvo, dipl. med. teh.Mirza Jahić.

Tuzlarije


Tokom sastanka razgovaralo se o rezultatima rada i novim procedurama u UKC Tuzla, o nabavci materijalno tehničkih sredstava i pružanju tercijalne zdravstvene zaštite za povratnike u Republici Srpskoj, te planovima za naredni period.

Prema riječima direktora UKC Tuzla, doc. dr. Nešada Hotića, tokom 2017. godine u UKC Tuzla je povećan broj novih procedura, broj operacija za ležeće i ambulantno tretirane bolesnike, broj specijalističkih pregleda i usluga, te broj liječenih bolesnika. "U protekloj godini, uz nove procedure uspjeli smo poboljšati rezultate rada, edukaciju i saradnju s drugim ustanovama, rekao je Hotić, koji je istakao i da je UKC Tuzla povećanjem broja novih usluga povećao i konkurentnost na tržištu.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Premijer Vlade TK, gospodin Bego Gutić je rekao da je prema finansijskom izvještaju, UKC Tuzla, prvi put u proteklih deset godina, poslovao pozitivno i smanjio dug prema dobavljačima za 2.000.000 KM. Premijer je najavio ulaganja Vlade TK u nabavku materijalno tehnička sredstva i izgradnju urgentnog centra.

"U naredne četiri godine Vlada TK planirala je 3, 3 miliona KM za opremu, te za izgradnju urgentnog centra. Partneri u realizaciji projekta izgradnje urgentnog centra, uz Vladu TK su i grad Tuzla i UKC Tuzla˝, rekao je nakon sastanka premijer TK, Bego Gutić.

Priredio(la): UKC Tuzla