TUZLARIJE - BILTEN TK

21.07.2016.
Realizacija programa zapošljavanja:
Zbrinjavanje nezaposlenih mladih ljekara
Nešto više od 40 ljekara, a koji su do sada bili na evidenciji nezaposlenih u Službi za zapošljavanje Tuzlanskog kantona, dobilo je šestomjesečnu priliku za rad u zdravstvenim ustanovama Kantona. Radi se o projektu programa zapošljavanja Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona kojim je trebalo biti obuhvaćeno 60 mladih ljekara za šta je Vlada TK izdvojila sredstva kojima bi im tokom navedenog perioda bila obezbijeđena plata u visini od 972 KM.

Tuzlarije


O samom projektu i razlozima zbog kojih je ovaj projekat produžen za tri doma zdravlja u Tuzlanskom kantonu više u izjavi ministra zdravstva u Vladi Tuzlanskog kantona Bahrudina Hadžiefendića.



Priliku za rad u struci na ovaj način dobila je, između ostalih, i Vera Vrbljanac, doktorica medicine kojoj je ovo prvo zapošljavanje nakon nekoliko godina provedenih u traženju posla po završetku formalnog obrazovanja.



Nakon nekoliko mjeseci čekanja priliku za prvi posao dobio je i Alen Tvica. I on se, kao i svi prisutni ljekari na prijemu povodom početka implementacije programa zapošljavanja, nada da će po isteku ugovornih obaveza, zdravstvene ustanove zadržati novi kadar u radnom odnosu.



Obezbijediti mladi stručni kadar javnim zdravstvenim ustanovama i dati poticaj za zapošljavanje mladih doktora medicine koji se nalaze na evidenciji Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona nije nepoznata priča no ovo je prvi put da se ista i konkretizuje. Ovo je program koji i građanima omogućava kontinuitet u pružanju kvalitetne medicinske usluge jer se zanavljanjem kadra omogućava blagovremena mogućnost da tek stasali ljekari steknu znanje i vještinu od iskusnih kolega.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


B.K./S.P.